Jednodnevni izleti

1. Nacionalni park Plitvička jezera

Udaljenost od Zgreba je 140 km ili 2 h 30 min vožnje.

Nacionalni park Plitvička jezera nalazi se između planina Male Kapele na zapadu i Plješivice na istoku usred Dinarskog planinskog masiva. Nalazi se na području dvije županije, 91% parka je u Ličko-senjskoj županiji, a 9% u Karlovačkoj županiji.
Na putu prema Plitvičkim jezerima nalazi se grad Slunj, kojeg bi svakako trebalo nakratko razgledati i napraviti kratak odmor od putovanja.
Područje Plitvičkih jezera proglašeno je nacionalnim parkom 8. travnja 1949. godine. To je najveći, najstariji i najposjećeniji hrvatski nacionalni park. Predstavlja šumovit planinski kraj u kojem se nalazi 16 jezera različite veličine, ispunjenima kristalnom modrozelenom vodom. Jezera dobivaju vodu od brojnih rječica i potoka, a međusobno su spojena kaskadama i slapovima. Sedrenebarijere, koje su nastale u razdoblju od desetak tisuća godina, jedna su od temeljnih osobitosti Parka. Poseban zemljopisni položaj i specifične klimatske značajke pridonijeli su nastanku mnogih prirodnih fenomena i bogatoj biološkoj raznolikosti. Sedreni sedimenti oblikovani su od pleistocenado danas u vrtačama i depresijama između okolnih planina. Gornja jezera na jugu pretežno se sastoje od dolomita, a Donja jezera na sjeveru od vapnenačkih stijena.
Prostrani šumski kompleksi, iznimne prirodne ljepote jezera i slapova, bogatstvo flore i faune, planinski zrak, kontrasti jesenjih boja, šumske staze i drveni mostići i još mnogo toga dio su neponovljive cjeline koju je i UNESCO proglasio svjetskom prirodnom baštinom, 1979. godine, među prvima u svijetu. Park je podijeljen na užu i širu zonu prema stupnju zaštite.
Na Plitvičkim jezerima nalazi se i izvor rijeke Korane, koja se napaja vodom iz jezera. Klima u nacionalnom parku je umjerena planinska.

Polazak iz Zagreba: 9:00
Dolazak na Plitvice: 11:30
Polazak iz Plitvica: 17:00
Dolazak u Zagreb: 19:30

Cijena (po vozilu) : 1.800,00 kn
U cijenu su uključeni svi putni troškovi i PDV.
Maksimalan broj putnika po vozlilu je 8.
Vremena polazaka su okvirna i mogu se korigirati prema Vašim željama.

POSEBNA PONUDA: Ukoliko se odlučite za ovaj ili neki drugi izlet iz naše ponude, dobiti ćete na poklon besplatni transfer do zračne luke Zagreb, za isti broj putnika.2. Dvorac Trakošćan – Grad Varaždin

Dvorac Trakošćan

Udaljen je od Zagreba 80 km ili 1h 10 min vožnje.

Dvorac Trakošćan jedan je od najatraktivnijih dvoraca u Hrvatskoj; nalazi se u Hrvatskom zagorju.
Dvorac je podignut u 13. stoljeću kao manji burg u sustavu utvrda Zagorske kneževine. Od mnogobrojnih se feudalnih gospodara ističu Celjski grofovi, Jan Vitovec, Korvini, a nakon raspada Zagorske kneževine kao posebno vlastelinstvo uživaju ga Gyulayi, a od 1568. Draškovići.
Zapušteni zamak obnavlja 1850.-1860. podmaršal Juraj Drašković u rezidencijalni dvorac.
Novije generacije obitelji Drašković povremeno borave u Trakošćanu sve do 1944. godine kada se iseljavaju u Austriju. Ubrzo zatim dvorac je nacionaliziran.
Od 1953. u dvorcu je stalna muzejska postava, koja osim vjerne rekonstrukcije ambijenata iz razdoblja obnove sadrži vrijedne primjerke baroknoga namještaja i sitnih predmeta. Dvorac je u vlasništvu Republike Hrvatske.

Grad Varaždin

Udaljen je od Trakošćana 40 km ili 40 min vožnje, a od Zagreba 90 km ili 1h i 10 min vožnje.

Varaždin je grad u sjeverozapadnoj Hrvatskoj smješten uz obalu rijeke Drave. Središte je Varaždinske županije.
U povijesnim ga se izvorima na drugim jezicima nalazi u oblicima: njemački: Warasdin, mađarski: Varasd, latinski: Varasdinum.
Najveća znamenitost Varaždina je tvrđava zvana Stari grad. Nalazi se na sjeverozapadnom obodu gradske jezgre, a danas je u njoj smješten Gradski muzej Varaždin. Tvrđava se prvi put spominje u 12. stoljeću i vjeruje se da je tada bila sjedište varaždinskih župana. Krajem 14. stoljeća dolazi u vlasništvo grofova Celjskih koji je pregrađuju u gotičkom stilu.
U Varaždinu je djelovalo nekoliko katoličkih crkvenih redova: kapucini, uršulinke, isusovci i franjevci.
Vrlo lijepi spoj skulpture i hortikulture nudi ambijent gradskog groblja, nastalog prema projektu Hermanna Hallera u 19. stoljeću, a koje se smatra jednim od najljepših u Hrvatskoj.

Polazak iz Zagreba: 9:00
Dolazak u Trakošćan: 10:10 AM
Polazak iz Trakošćana: 11:50 AM
Dolazak u Varaždin: 12:40 PM
Polazak iz Varaždina: 16:40 PM
Dolazak u Zagreb: 18:00 PM

Cijena (po vozilu) : 1.500,00 kn
U cijenu su uključeni svi putni troškovi i PDV.
Maksimalan broj putnika po vozlilu je 8.
Vremena polazaka su okvirna i mogu se korigirati prema Vašim željama

POSEBNA PONUDA: Ukoliko se odlučite za ovaj ili neki drugi izlet iz naše ponude, dobiti ćete na poklon besplatni transfer do zračne luke Zagreb, za isti broj putnika.